September 2019

Het RAI MobiliteitsCongres biedt een breed podium aan professionals uit de mobiliteitssector, producenten, beleidsmakers en politici, om kennis en visie te delen. De toekomst van het wegtransport staat centraal bij diverse seminars, debatten, presentaties en netwerkborrels. De elkaar snel opvolgende innovaties in de transportwereld en mobiele toepassingen komen aan bod in o.a. hackatons en de demo’s van TransportLab.

U kunt zich hier voor verschillende congresonderdelen aanmelden.


Locatie: Amtrium


Houd mij op de hoogte »

MobiliteitsRAI Captains' Dinner 

Woensdag 18 oktober, 18:30 - 22:00 

TLN, TIP Trailer Services en RAI Vereniging organiseren het exclusieve MobiliteitsRAI Captains' Dinner. Tijdens dit diner worden circa 100 gasten uit de industrie en vervoersbranche verwelkomd. Het diner staat in het teken van CO2- reductie en de verduurzaming van de vervoersketen. Hierbij wordt vooral gekeken wat de impact van de discussies over klimaat en luchtkwaliteit betekenen in de praktijk en wat er in Den Haag en Brussel moet gebeuren om invulling te geven aan de ambities van de vervoerssector.

Uitreiking RAI CarrosserieNL Innovation Award

Woensdag 18 oktober, 18:30 - 22:00 

Aansluitend wordt op deze avond de RAI CarrosserieNL Innovation Award uitgereikt. De RAI CarrosserieNL Innovation Award (voorheen SV Innovation Award), is de jaarlijkse prijs voor innovaties in het wegtransport. Een vakjury beoordeelt de innovaties op de onderwerpen innovativiteit, originaliteit, efficiency, duurzaamheid, marktpotentieel, veiligheid, ergonomie en milieu. Met dit initiatief wil de sectie RAI CarrosserieNL van RAI Vereniging ondernemers vooral stimuleren om te blijven innoveren en aandacht vestigen op innovaties die van toegevoegde waarde zijn voor de gehele sector.

Aftrap MobiliteitsRAI TransportLAB Challenge

Woensdag 18 oktober, 19:00 - 22:00 

Bij deze challenge worden bedrijven, start-ups, studenten en partners in de transport en logistiek, infrastructuur, mobiliteit etc. bij elkaar gebracht om optimaal kennis en informatie met elkaar te delen en uitgedaagd om elkaar te inspireren voor de ontwikkeling van nieuwe vervoersproducten en -concepten. Gedurende de congresdagen worden diverse TransportLAB workshops en summits georganiseerd.

Waar vervoert u straks uw goederen mee?

Donderdag 19 oktober, 08:30 - 11:00 

Een inspirerend programma voor zowel industrie, ondernemers, vervoerders, verladers, fleetowners als overheden. Tijdens dit programma krijgen de transportmiddelen van de toekomst een podium. Onder andere DAF Trucks, Cornelissen Groep, Nissan en VDL Groep geven acte de présence met hun innovaties en nemen de zaal mee in de ontwikkeling van de nieuwste innovatieve transportmiddelen. ING geeft daar als financiële instelling hun visie op. Centraal staat de vraag waar vervoert u straks uw goederen mee? Wordt dit echt straks gedaan met elektrische, hybride of zelfs waterstof-voertuigen en hoe ziet de businesscase er dan uit?

Nu aanmelden »

Seminar en demonstratie Intralog Autodocking Trucks

Vrijdag 20 oktober, 10:00 - 13:30

Autodocking is een belangrijke ontwikkeling die de kwaliteit en snelheid van de vrachtafhandeling aanmerkelijk verhoogt. De ontwikkelingen op dit gebied worden komende jaren in de praktijk steeds meer zichtbaar. Tijdens dit seminar wordt daarom niet alleen gesproken over autodocking, maar kunnen de bezoekers zich tevens laten inspireren door praktijkdemonstraties van autodocking trucks (op schaal).

Nu aanmelden »

Congres Kostenontwikkelingen in het wegvervoer

Vrijdag 20 oktober, 13:00 - 15:30

Evofenedex verzorgt een congres over inkoopkosten in de transport. Een thema dat continue aandacht verdient in de sector. Tijdens het congres wordt dieper ingegaan op de kostenontwikkeling van de transport en worden de uitkomsten van het rapport naar de kostenontwikkeling gepresenteerd.

Nu aanmelden »

Nationale Bestelauto Summit

Vrijdag 20 oktober, 15:30 - 18:00

Het congres Kostenontwikkelingen in het wegvervoer wordt afgesloten met de Nationale Bestelauto Summit en de verkiezing van de Bestelauto van het Jaar 2017. Het hoofdthema va de Summit: de toekomst van schone en zuinige stadslogistiek en de kansen die dit biedt voor het Nederlands bedrijfsleven. Tevens wordt de gezamenlijke agenda voor de toekomst opgesteld.  De Nationale Bestelauto Summit is een initiatief van RAI Vereniging en evofenedex, powered by Fleet & Mobility.

Nu aanmelden »

Verkiezing Nationale Bestelauto Merk van het Jaar

Vrijdag 20 oktober, 15:30 - 18:00

Hoogtepunt vormt de verkiezing van het Bestelautomerk van het jaar 2017. Een belangrijke award voor de fabrikanten die daarmee laten weten dat zij begrijpen welke wensen en behoeften er spelen bij ondernemers bij de aanschaf van een bestelauto en dit vertalen naar een innovatief en duurzaam product. Het event wordt afgesloten met een netwerkborrel.