24 - 25 september 2019

Carrier levert eerste koelmachine met CO2 als koudemiddel

  • 2017-10-20 09:34
  • MobiliteitsRAI

Simon Loos, toonaangevend logistiek dienstverlener in Nederland, is de eerste klant die gebruik maakt van de Carrier Transicold prototype trailerunit met natuurlijk koudemiddel. Dit koelsysteem, winnaar in de Milieu categorie, is genomineerd voor de prestigieuze Trailer Innovatie Award 2017, en te bekijken op de Carrier Transicold stand, op het buitenterrein van de MobiliteitsRAI met standnummer PPKO.019. Carrier Transicold Nederland maakt deel uit van de UTC Climate, Controls & Security, een bedrijfsonderdeel van United Technologies Corp. (NYSE: UTX).

Simon Loos test dit nieuwe prototype koelmachine drie jaar. Hiermee volgt Nederland de UK en Duitsland op, waar in 2016 vergelijkbare fieldtests met twee prototype koelmachines met natuurlijk koudemiddel werden uitgevoerd bij Sainsbury’s en Netto Marken Discount. 

Dit prototype koelmachine van Carrier Transicold, betreft de nieuwe generatie trailerunits die op basis van koolstofdioxide (CO2) in een gesloten systeem kan koelen. Het volledig natuurlijke koude middel (CO2) wordt verkregen uit de atmosfeer en blijft opgesloten in het systeem.

Er wordt gebruik gemaakt van de technologie uit de Carrier Transicold NaturaLINE container koelsystemen, uitgerust met een traditioneel Vector® chassis en op identieke wijze met de gepatenteerde E-Drive all-electric technologie van stroom voorzien.

CO2 is volgens Carrier een veilig en niet ozon-aantastend gas met een global warming potential (GWP) van één, een waarde waar volgens Carrier geen enkel ander natuurlijk koudemiddel op dit moment aan kan voldoen.

‘’Als marktleider in de logistieke dienstverlening proberen wij voortdurend ons materieel te voorzien van de nieuwste technologieën’’, zegt Wim Roks, Fleet manager controller bij Simon Loos. “Wij hebben bijvoorbeeld de grootste vloot die rijdt op LNG en zijn de enige logistieke dienstverlener die meer dan 10 volledig elektrisch aangedreven trucks voor stadsdistributie in bezit heeft. Dus toen Carrier Transicold, waarmee wij  jarenlang een relatie hebben, ons  deze koelunit aanbood met daarin het natuurlijke  koudemiddel CO2, waren wij erop gebrand deze machine als eerste te kunnen testen’’. 

Deel dit artikel

Latest Video