24 - 25 september 2019

Eerste MobiliteitsRAI goede basis voor de toekomst

  • 2017-10-24 11:11
  • MobiliteitsRAI

Amsterdam 24 oktober 2017- De eerste editie van de MobiliteitsRAI, het nieuwe zakelijke platform voor de mobiliteitssector, is goed ontvangen in de markt. Deelnemende bedrijven waren zeer positief gestemd over de uitstraling van de beurs, de combinatie met het congres en de kwaliteit van de bezoekers. De grotere transportorganisaties, retailers, nutsbedrijven en regionale overheden gaven acte de présènce. Innovaties en nieuwe producten, vooral gericht op duurzaamheid en CO2 reductie, vormden de rode draad door zowel het beurs- als congresgedeelte. RAI Vereniging en RAI Amsterdam zullen spoedig de data voor de volgend editie bekendmaken.

Innovatie centraal thema
Op woensdagavond werd het startschot gegeven voor een hoogwaardig innovatief congresprogramma. Vervoerders, verladers, fabrikanten en importeurs van trucks en trailers en overheden kwamen bijeen om over de uitdagingen rond duurzaamheid en CO2 emissie voor de branche te praten. de RAI CarrosserieNL Innovation Award 2017 ging naar D-TEC met zijn Flexliner.

DAF, VDL, Nissan, Cornelissen Groep en ING gaven donderdagochtend tijdens het seminar “Waar vervoert u straks uw goederen mee?” hun visie op de transportmiddelen van de toekomst. Elektrisch gaat de aandrijving worden in de stad, terwijl (bio)diesel voorlopig nog de meest gebruikte brandstof blijft voor lange afstand.

Ook nieuwe ontwikkelingen zoals het automatisch docken van vrachtwagens in DC’s en schone en zuinige stadslogistiek kwamen uitgebreid aan bod. Met de online 'Talking Traffic & Logistics' challenge, powered by TransportLAB, worden studenten, startups en bedrijven ook na de MobiliteitsRAI nog uitgedaagd om hun vindingen met de mobiliteitssector te delen. De Bestelauto Summit gaf een beeld over de toekomstige aandrijving en gebruik van lichte bedrijfsvoertuigen. Ook hier is duidelijk dat elektrisch de aandrijving van de toekomst wordt, al of niet gecombineerd met waterstof.

Goede basis
De deelnemende bedrijven konden zich goed vinden in deze eerste editie. Hoewel er op een hoger bezoekersaantal gerekend was, gaf het merendeel aan tevreden te zijn met het aantal en kwaliteit van de gesprekken met klanten en prospects. Rens Elenbaas van Carrosserie Elenbaas : “Wij zijn meer dan tevreden. Met name voor onze Ekeri trailers kunnen we een flink aantal offertes uitbrengen waar zeker handel uit voort gaat komen. Volgende keer zijn we weer van de partij.”

Michael Verweij van T Comm Telematics: "We hebben veel relaties gesproken en daarbij zeker de beslissingsbevoegden. Het hadden er van onswel  iets meer mogen zijn". Pieter Veldhuizen van Veldhuizen B.V., gespecialiseerd in diepladers voor transport tot 27 ton, verwoord het als volgt.: “We hebben een goede beurs gedraaid. Het moet zich zeker nog ontwikkelen, maar de juiste mensen waren er.“ 

Over MobiliteitsRAI
De MobiliteitsRAI vond plaats van donderdag 19 tot en met zaterdag 21 oktober 2017 in RAI Amsterdam en werd georganiseerd door RAI Amsterdam en RAI Vereniging. Tijdens deze eerste editie lag de nadruk op producten, diensten en onderhoud gericht op trailer-, carrosseriebouw en inbouw van zwaar en licht wegtransport. Met ruim 100 carrosserie-, trailer- en inbouw merken, een bestelauto- en truckplein en een praktisch ingestoken kennisprogramma kregen de bijna 4.000 bezoekers een goed overzicht van de huidige mogelijkheden. Het congresprogramma zorgde juist voor nieuwe inzichten in duurzame ontwikkelingen en transportoplossingen voor de toekomst..

RA Vereniging en RAI Amsterdam hebben de ambitie om de MobiliteitsRAI te laten groeien tot het platform waar alle modaliteiten, producten en diensten op het gebied van wegtransport vertegenwoordigd zijn.

Meer informatieen is te vinden op www.mobiliteitsrai.nl. De MobiliteitsRAI is tevens te volgen via Facebook en Twitter.

Deel dit artikel

Latest Video