24 - 25 september 2019

Mercedes-Benz BestelautoMerk van het Jaar 2017

  • 2017-10-21 03:59
  • MobiliteitsRAI

Mercedes-Benz is BestelautoMerk van het Jaar 2017. Na een spannende strijd won het merk met de ster de strijd om de enige publieksprijs voor bestelauto’s van runners-up Ford en Volkswagen. De bij de titel behorende evofenedex-trofee werd op de MobiliteitsRAI uitgereikt aan Mark Horsten, sales manager Vans Mercedes-Benz Nederland.

De BestelautoMerk van het Jaar-verkiezing wordt georganiseerd door ondernemersvereniging evofenedex en is een echte gebruikersprijs. Ondernemers beoordeelden de bestelautomerken op aspecten als brandstofverbruik, uitvoeringsmogelijkheden, bestuurderservaringen, dealernetwerk en vernieuwing. Mercedes eindigde in vrijwel alle categorieën in de Top Drie en scoorde hoog op de onderdelen innovatief vermogen, voldoen aan de verwachtingen, ervaringen uit het verleden, onderhoudskosten en betrouwbaarheid. Ook kreeg Mercedes van zijn gebruikers het hoogste aantal sterren.

Verkiezing
Naast Mercedes-Benz Renault haalden Ford en Volkswagen de top drie van de verkiezing. Volkswagen scoorde hoog op het gebied van gunstige onderhouds- en verbruikskosten, terwijl Ford- bezitters vooral tevreden zijn over hun dealer. Toyota kwam naar voren als het merk met de minste storingen en Iveco won in de categorie beste standaarduitvoering.

Klanten
Machiel van der Kuijl, algemeen directeur van evofenedex, reikte de BestelautoMerk van het Jaar-prijs uit aan Mark Horsten, de sales manager Van’s van Mercedes-Benz Nederland. Laatstgenoemde was erg content met de onderscheiding.  “Bij deze verkiezing zijn het de gebruikers zelf – onze klanten – die hun waardering voor ons merk uitspreken, wat voor ons heel belangrijk is”, aldus Horsten.

Bestelautoplein
evofenedex had op de MobiliteitsRAI een Bestelautoplein ingericht, dat goed bezocht werd. Tijdens een Bestelauto Summit op vrijdag werd ingegaan op de uitdagingen en mogelijkheden in de wereld van de bestelauto. evofenedex onderstreept met de verkiezing van het BestelautoMerk van het Jaar het belang van de service voor ondernemers, die een bestelauto nodig hebben om hun werk te doen. Aan de verkiezing komt geen jury te pas, het zijn de gebruikers die de beoordeling doen en dat maakt van de trofee een echte publieksprijs. Renault won in 2015 de eerste editie van de verkiezing, Mercedes-Benz is nu dus de opvolger.  

Deel dit artikel

Latest Video