September 2019

Over de beurs

De MobiliteitsRAI vindt plaats in RAI Amsterdam.
De MobiliteitsRAI 2017 vindt 19 t/m zaterdag 21 oktober 2017 plaats in RAI Amsterdam.
Europaplein 24 | 1078 GZ AMSTERDAM | Nederland
De openingstijden zijn:
Beurs
Donderdag 19 oktober 11:00 - 21:00 uur
Vrijdag 20 oktober 11:00 - 21:00 uur
Zaterdag 21 oktober 10:00 - 17:00 uur
Congres
Donderdag 19 oktober 09:00 - 21:00 uur
Vrijdag 20 oktober 09:00 - 18:00 uur

Bij de entree wordt de plattegrond van de MobiliteitsRAI beschikbaar gesteld voor bezoekers. Ook is de plattegrond beschikbaar op de MobiliteitsRAI website en app die via een mobiel te bereiken is. De algemene RAI plattegrond is te raadplegen via www.rai.nl.

De RAI CarrosserieNL Innovation Award 2017 (in het kort Innovation Award) is een jaarlijkse prijs voor innovaties in wegtransport. Een vakjury beoordeelt de innovaties op de onderwerpen innovativiteit, originaliteit, efficiency, duurzaamheid, marktpotentieel, veiligheid, ergonomie en milieu. Inschrijving voor de Innovation Award staat open voor exposanten van MobiliteitsRAI 2017 en voor leden van RAI Vereniging sectie RAI CarrosserieNL. Aan deelname zijn geen kosten verbonden. Aanmelden kan t/m woensdag 6 september.

Zie hiervoor de website (MOBILITEITSRAI.NL) onder het kopje: 'MobiliteitsCongres'. Of neem een abonnement op onze gratis nieuwsbrief.
Het bezoek aan de MobiliteitsRAI kan voorbereid worden door de exposantenlijst te gebruiken.
De catalogus is tijdens de beurs verkrijgbaar in de entreegebieden.

Sr. Salesmanager
Marcel Veldkamp
020 549 23 04 / 06 117 20 936

Salesmanager
Tom Mous
020 549 31 19

Beursmanager
Rikkert Graat
020 549 31 88 / 06 304 81 632

Algemeen

RAI Hotel Services helpt graag bij het vinden van hotelaccommodatie.

Meer informatie »

Het is tevens mogelijk online hotelaccommodatie te reserveren.​

Iets verloren? Wij plaatsen al onze gevonden voorwerpen online.

Kijk op iLost om te zien of het voorwerp gevonden is »

Staat het voorwerp na een week nog niet op onze website? Dan hebben wij het helaas niet gevonden.

Staat het verloren voorwerp er wel tussen? Geef dit dan snel aan!

Door het beantwoorden van een paar vragen, weten we zeker wie de eigenaar van het voorwerp is. Daarna is het eenvoudig: haal het gevonden voorwerp op of laat het thuisbezorgen.

Bereikbaarheid

Zie de website voor de mogelijkheden per auto, taxi en openbaar vervoer.

Bij de voorregistratie kunnen bezoekers een uniek NS-ticket bestellen. Voor slechts € 13,00 reizen MobiliteitsRAI bezoekers met een NS-dagretour 2e klas vanaf elk NS-station in Nederland naar het NS-station Amsterdam RAI, op maandag t/m vrijdag na 9.00 uur en in het weekend de hele dag.

Lees de voorwaarden »

Per tram en bus
Iedere 10 minuten onderhoudt tram 4 een dienst tussen het centrum van Amsterdam, Amsterdam CS, en de RAI (halte Europaplein). Vanaf NS-station Amsterdam Amstel is de RAI het best te bereiken met metro 51 of bus 65. Metro 51 heeft tevens verbinding met Amsterdam Centraal Station. Vanaf Amsterdam Sloterdijk is de RAI het best te bereiken met metro 50.

Per trein
NS-station RAI ligt op 300 meter van de RAI en heeft regelmatig verbinding met station Amsterdam-Duivendrecht, station Amsterdam-Amstel en station Schiphol, die zijn aangesloten op het internationale intercitynet. Meer informatie via de NS Reisplanner.

Per vliegtuig
Met de auto, trein, taxi of bus is het 15 minuten reizen van Schiphol Airport naar RAI Amsterdam. Op Schiphol.nl staat een overzicht van actuele vluchtinformatie, aansluitend vervoer naar de RAI en zakelijke faciliteiten op de luchthaven.

RAI Amsterdam ligt aan de ringweg A 10 (Afslag S109 RAI). Direct bij het naderen van Amsterdam via de autosnelweg A1 (Amersfoort/ Amsterdam), A2 (Utrecht/Amsterdam) of A4 (Den Haag/ Amsterdam) wordt de RAI aangegeven op de ANWB-borden. RAI Amsterdam ligt direct aan de ringweg (afslag 9). Vanaf de afslag is de route naar de parkeergarages aangegeven.

Met navigatiesystemen kunt u navigeren naar: Europaplein 24, 1078 GZ Amsterdam.
De 'P-RAI' borden zijn echter leidend.

 • Per auto/taxi: ± 15 minuten (kan langer duren tijdens de spits)
 • Per trein: 11 minuten vanaf NS Station Amsterdam RAI
 • Per auto/taxi: ± 10 minuten (kan langer duren tijdens de spits)
 • Per metro: ± 20 minuten vanaf NS Station RAI
 • Per tram: ± 25 minuten
 • naar Schiphol: ± € 35,00
 • naar het stadscentrum: ± € 18,00
 • naar het Centraal Station: ± € 22,00

Parkeren bij RAI Amsterdam

Parkeren in en om het RAI gebouw kost € 4,00* per uur met een maximum van € 24,00* per dag. Een dagkaart bestellen via de parkeerwebshop kost € 20,00**.

* Tijdens de Huishoudbeurs en Negenmaandenbeurs (16 t/m 24 februari 2019) hanteren we een vast parkeertarief van € 20,00 per dag.

** Uw parkeerkaart voor tijdens de Huishoudbeurs en Negenmaandenbeurs (16 t/m 24 februari 2019) kunt u niet online reserveren.

RAI Amsterdam beschikt over ruime parkeerfaciliteiten onder en rondom het gebouw. Daarbij bieden wij zo'n 30 elektrische oplaadpunten. Bij grote evenementen is de capaciteit niet altijd toereikend en worden ook verder afgelegen terreinen gebruikt. Dan worden voor het vervoer van en naar de RAI gratis en frequent rijdende pendelbussen ingezet. Er wordt verwezen naar deze terreinen via bebording op de openbare weg en/of politie.

Bezoekers van grote evenementen wordt geadviseerd om gebruik te maken van het openbaar vervoer. Van treinstation Amsterdam RAI is het 10 minuten lopen naar het RAI-gebouw.

Voor meer informatie kijk op 9292.nl »

 

RAI Amsterdam beschikt over ruime parkeerfaciliteiten onder en rondom het gebouw. Echter, gezien het grote aantal bezoekers worden soms ook de parkeerterreinen aan de rand van Amsterdam ingezet. Volg de borden P-RAI. Vanaf de externe parkeerterreinen worden gratis pendelbussen ingezet naar de RAI.

Bij het inrijden van de RAI parkeergarage wordt het kenteken van de auto gelezen door een camera. Een uitrijkaart wordt niet uitgegeven en is niet nodig. Betaal voor het uitrijden bij de parkeerautomaat door het kenteken in te voeren. Bij de uitgang wordt het kenteken opnieuw gelezen waarna de slagboom automatisch opent.
Het is mogelijk om bij de parkeerautomaat een kwitantie te vragen, dit kan bij het betalen worden aangegeven.

Jazeker. Mensen die in het bezit zijn van een officiële Europese Gehandicaptenparkeerkaart (GPK) kunnen parkeren op speciale parkeerplekken. Deze plekken bevinden zich dicht bij de uitgang naar het complex. Mindervaliden betalen het reguliere RAI parkeertarief.

Nee, het is niet mogelijk om een mindervalide parkeerplek te boeken. De RAI beschikt over een aantal mindervaliden parkeerplekken, mochten deze al bezet zijn dan zal een parkeerwachter helpen een geschikte parkeerplek te vinden.

1.90 meter, voertuigen hoger dan 1,90 en lager dan 2,70 kunnen in de P4 garage (2,65 meter) parkeren.

Betalen kan met iDEAL, VISA, MasterCard of American Express.

De parkeergarages van RAI Amsterdam zijn uitgerust met diverse camera's. Ook worden er regelmatig rondes gelopen door beveiliging. Parkeren is op eigen risico.
Zie hiervoor de Algemene Bezoekersvoorwaarden

Het kenteken wordt geregistreerd om de parkeertijd te berekenen. Er wordt namelijk geen parkeerticket uitgegeven bij het binnenrijden van de garage.

De kentekengegevens staan in ons Parkeer Management Systeem tot het moment van uitrijden, tenzij sprake is van een reservering op kenteken in welk geval de kentekengegevens gebruikt worden voor de uitvoering en nazorg van de reservering. De gegevens worden niet gedeeld met partijen anders dan RAI Amsterdam, tenzij wij dit moeten doen op basis van een wettelijke verplichting. Er is geen koppeling met het RDW.

Nee, de kentekengegevens worden niet gedeeld met de belastingdienst of gecontroleerd door de RDW, tenzij RAI Amsterdam de gegevens moet verstrekken op basis van een wettelijke verplichting.

Neem dan contact met ons op via raiparking@rai.nl

Toegang tot het RAI complex

Jazeker, graag laten wij onze exposanten de standlocatie en het nieuwe gebouw zien voor de start van de beurs. We raden aan om, voor een eerste indruk, de plattegrond te bekijken.

Huisdieren zijn niet toegestaan in RAI Amsterdam. Assistentiehonden (hulphonden) zijn welkom, maar er gelden wel enkele afspraken. Neem hiervoor contact op met corcom@rai.nl.

Ja, de scootmobiel mag mee naar binnen.

Ja, alleen bij beurzen georganiseerd door RAI Amsterdam indien in het bezit van een eigen rolstoel. Alleen de begeleider krijgt op vertoon van een invalidekaart een gratis toegangs/entreekaart voor begeleiders, verkrijgbaar bij de kassa van de MobiliteitsRAI. Zelf moet er uiteraard een toegangs/entreekaart gekocht worden.

Uitzondering:
Wanneer er een rolstoel van RAI Amsterdam wordt geleend heeft de begeleider geen gratis toegang.

MobiliteitsRAI is prima toegankelijk voor mindervaliden en rolstoel gebruikers. De gangpaden van de MobiliteitsRAI zijn allemaal vlak en ruim opgezet. In het gebouw zijn liften en invalidentoiletten aanwezig. Mensen die in het bezit zijn van een officiële gehandicaptenparkeerkaart (GPK) kunnen zich melden bij de loge van de P7-parkeergarage, deze is te bereiken door de route P RAI 7 te volgen, van daar uit verwijzen wij naar de beste parkeerplaats. Ook met gehandicaptenparkeerkaart (GPK) kost parkeren bij RAI Amsterdam € 4,00 per 24 uur.

Het is mogelijk om via RAI Amsterdam een rolstoel in bruikleen te krijgen. Reserveren vooraf is noodzakelijk, stuur een e-mail naar frontoffice@rai.nl met:

 • naam, adres, woonplaats en telefoonnummer
 • datum en dagdeel van het bezoek aan MobiliteitsRAI
Een geldig legitimatiebewijs is vereist!

RAI Amsterdam volgt als professionele beurs- en congresorganisatie vanzelfsprekend de maatschappelijke ontwikkelingen op de voet. Afdeling Safety & Security staat daarbij in nauw contact met de diverse bevoegde overheidsinstanties. RAI Amsterdam streeft naar een goede balans tussen veiligheid en gastvrijheid, zodat op een aangename manier MobiliteitsRAI bezocht kan worden.

Voor algemene vragen en vragen over toegangskaarten en registratie neem contact op met ons call center via 020 549 13 33 of registreer@rai.nl.

Faciliteiten in RAI Amsterdam

In de RAI hangen 700 beeldschermen, het zogenaamde RAILive! systeem. Op deze beeldschermen worden hallen, zalen en evenementen weergegeven maar ook hoe laat het is en waar men zich in de RAI bevindt.

Tevens hangen op strategische plekken in de RAI plattegronden met een duidelijke legenda.

Tijdens grote publieksevenementen is het mogelijk om een rolstoel in bruikleen te krijgen. Reserveren vooraf is noodzakelijk, stuur een e-mail naar frontoffice@rai.nl met de volgende gegevens:

 • naam, adres, woonplaats en telefoonnummer
 • datum en dagdeel van het bezoek aan MobiliteitsRAI

Het lenen van een rolstoel is gratis. Wel vragen wij een contante borg van € 50,00. De contante borg wordt geretourneerd bij het inleveren van de onbeschadigde rolstoel.
Een geldig legitimatiebewijs is vereist!

Nee, in navolging van de Europese tabakswet is ook RAI Amsterdam per 1 juli 2008 rookvrij. Het rookverbod geldt in alle RAI-gebouwen, inclusief cateringlocaties en parkeergarages. Ook tijdens op- en afbouw is roken binnen niet meer toegestaan!

Voor rokers zijn buiten speciale rookzones gecreëerd. Houd er rekening mee dat wanneer buiten gerookt gaat worden, er een stempel bij de entrees gehaald moet worden zodat het beursgebouw weer betreden kan worden.

De overheid legt boetes op aan personen en organisaties die zich niet aan de wet houden. RAI Amsterdam is bij overtredingen dus strafbaar en zal boetes waar mogelijk doorbelasten aan organisaties of individuen. Om dit zo veel als mogelijk te voorkomen, zullen wij rokers actief attenderen op het rookbeleid. Daarnaast rekenen wij op ieders medewerking!

Ja, tegen betaling van € 1,50 kan een jas in de garderobe achterlaten worden.

In RAI Amsterdam zijn geen lockers/kluisjes aanwezig. Wel kan er gebruik worden gemaakt van onze garderobe.

In de entrees van het RAI complex treft u een pinautomaat/geldautomaat aan van de ABN AMRO Bank en de ING Bank. Bij de informatiebalies in de diverse entrees kan geïnformeerd worden naar de exacte locaties waar geld kan worden opgenomen.

TIP: pin van tevoren en voorkom lange wachtrijen bij de pinautomaat/geldautomaat.

RAI Amsterdam biedt een grote hoeveelheid cateringmogelijkheden aan voor exposanten en bezoekers. Voor ieder wat wils, van Aziatisch tot Westers eten.

Verspreid over de hele beurscomplex zijn er cateringpunten aanwezig.

In de entrees en restaurants zoals Holland restaurant en de Europa foyer is gratis wifi aanwezig.

Ja er is een gebedsruimte. De gebedsruimte beschikt over een wasruimte en twee aparte cabines waar mensen van alle religies rustig kunnen bidden of mediteren. De gebedsruimte is altijd open en bereikbaar via Entree D op niveau -1. De twee cabines waarin mensen kunnen bidden en/of mediteren zijn, per cabine, afsluitbaar vanaf de binnenkant.
Voor algemene vragen en vragen over toegangskaarten en registratie neem contact op met ons call center via 020 549 13 33 of registreer@rai.nl.

Registratie

In het bezit van een (digitale) registratiecode, dan kan er geregistreerd worden via de website voor een gratis bezoek aan de MobiliteitsRAI. Zonder registratiecode kan NIET gratis geregistreerd worden.

teksttoegangsprijs

Nee, de uitnodigingskaart is niet het toegangsbewijs. Op de uitnodigingskaart staat een registratiecode waarmee een bezoek aan MobiliteitsRAI geregistreerd kan worden. Na registratie wordt er een e-mailbevestiging met barcode verstuurd. Dit is het toegangsbewijs.

Ja. e-tickets zijn bij de entree ook te scannen vanaf een smartphone.

Voor vragen over registratie of problemen bij het bestellen van entreekaarten kan er contact worden opgenomen met de registratielijn op 020 549 13 33.

De helpdesk is te bereiken van maandag t/m vrijdag 08.00 - 22.00 uur; zaterdag 09.00 - 22.00 uur; zondag 12.00 - 22.00 uur of via registreer@rai.nl.

Op vertoon van een geldige ID-kaart bij de entree kunt u met uw persoonlijke toegangsbadge de beurs meerdere dagen bezoeken. De toegangsbadge is niet overdraagbaar en de ID-gegevens moeten overeenkomen met de gegevens op de badge.

Let op; de barcode wordt geblokkeerd na uitgifte van de badge en kan niet gekopieerd worden.

Bij vragen kan er contact worden opgenomen met RAI Registratie,  020 549 13 33, openingstijden: maandag t/m vrijdag 08.00 - 22.00 uur; zaterdag 09.00 - 22.00 uur; zondag 12.00 - 22.00 uur of  registreer@rai.nl.

NS treinkaart

Tijdens de registratie voor de MobiliteitsRAI kan er een NS-dagretour worden besteld.

Meer informatie en uitleg »

Het e-ticket dient als vervoerbewijs voor in de trein. Legitimatie is verplicht aangezien het een persoonsgebonden e-ticket betreft.

De voorwaarden staan vermeld op het e-ticket zelf.

Voor vragen kan dag en nacht contact worden opgenomen met de NS klantenservice, 030 751 51 55 (lokaal tarief).

Indien de registratiebevestiging niet ontvangen is neem dan contact op met  registreer@rai.nl. De gegevens worden dan gecontroleerd en de registratiebevestiging nogmaals verstuurd.

Bestel bij de MobiliteitsRAI registratie een NS-dagretour voor slechts € 13,00 per persoon. Geldig vanaf elk NS-station in Nederland naar NS-station RAI. Dit NS dagretour is persoons- en trajectgebonden en alleen geldig tijdens beursdagen.

 • Zodra de betaling binnen is, wordt er een aparte registratiebevestiging per e-mail verstuurd, met een directe link naar de NS webshop (inclusief couponcode).
 • Deze couponcode dient geactiveerd te worden in de NS webshop (volg de directe link in de e-mailbevestiging).
 • Het toegangsbewijs (e-ticket) in combinatie met een geldig legitimatiebewijs, is het geldige vervoerbewijs voor in de trein.
 • Samen met een geldig identiteitsbewijs kan er gereisd worden naar de MobiliteitsRAI op de gewenste dag, op maandag t/m vrijdag na 9.00 uur en in het weekend de hele dag.

3 maanden voorafgaand aan het evenement, kan via de NS website de NS couponcode(s) geactiveerd worden en het treinticket in de vorm van een e-ticket, bevestigt, gedownload en uitgeprint worden.

Bekijk de NS-voorwaarden »

Met vragen over het activeren en downloaden van het reeds bestelde ticket kan men dag en nacht contact opnemen met de NS klantenservice 030 751 51 55 (lokaal tarief).

Dit is helaas niet mogelijk, per registratie kan er 1 NS ticket worden aangeschaft/besteld.

Nee, het aanbod geldt altijd in combinatie met een toegangskaart of registratie voor de MobiliteitsRAI.

Ja dat kan. In de bevestigingsemail staat optie om de registratie te wijzigen. Klik op deze link in de e-mail voor de mogelijkheid om alsnog een NS-dagretour te bestellen.

In de webshop van de NS.

In de emailbevestiging staat een link.
Klik op de link in deze mail, een persoonsgebonden couponcode wordt automatisch ingevuld in het juiste vak. Het enige wat nog ingevuld moet worden is naam, geboortedatum en reisdatum. Wanneer deze gegevens bevestigd zijn, wordt het e-ticket verzilverd en als PDF toegestuurd.

Amsterdam

Op deze website is allerlei informatie over Amsterdam te vinden.

In de directe omgeving van RAI Amsterdam bevinden zich diverse winkels, restaurants en supermarkten.

Meer informatie over restaurants in Amsterdam »